Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-04@18:42:00 GMT

موش‌ها مهمان ناخوانده شهرقم +تصاویر/فیلم

تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۱۹۱۰۴

موش‌ها مهمان ناخوانده شهرقم +تصاویر/فیلم

سال ها است که معضل جولان موش ها در سطح شهر قم به دردسر بزرگی برای مردم قم تبدیل شده است اما مسئولان ذی ربط راه حلی برای این مسئله اتخاذ نکردند،

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  قم فردا،سال ها است که معضل جولان موش ها در سطح شهر قم به دردسر بزرگی برای مردم قم تبدیل شده است و با پیام های متعددی به خبرنگار ما درخواست رسیدگی به این معضل را دارند اما با همه پیگیری ها گویا   مسئولان ذی ربط هم راه حلی برای این مسئله اتخاذ نکردند، البته به گفته شهروندان قم بعد از ایجاد شبکه فاضلاب در سطح شهر قم تعداد موش های افزایش پیدا کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



چند پیش ابراهیم ملکی مدیرکل وقت امور شهری استانداری قم  گفته بود بحث اینکه تعداد موش‌های شهری در استان قم طبیعی بوده و به مرحله بحرانی و حاد نرسیده است، در حالی که با یک گشت کوچک در برخی محلات خواهیم فهمید که این معضل روز به روز در حال بحرانی شدن است و باید هرچه سریع‌تر باید در راستای مبارزه با این معضل اقدامات مؤثری انجام شود.

برای کاهش تعداد موش‌های شهری در استان قم در سال1389، اقداماتی از قبیل سم‌پاشی صورت گرفت اما به دلیل ورود شرکت‌های بدون دانش و تخصص لازم در این زمینه و هم‌چنین احتمال آسیب‌رساندن سموم شیمیایی به انسان و محیط، توجیه عقلانی برای ادامه‌ی این روش به دلیل مسائل زیست محیطی بهداشتی وجود نداشت.

در سال‌های گذشته توسط سازمان آب و فاضلاب استان در جهت کاهش تعداد موش‌‍‍‌های شهری اقداماتی هم‌ چون سم‌پاشی و طعمه‌گذاری صورت گرفته‌است اما نتایج لازم را به همراه نداشته است، چرا که به مرور زمان و به دلیل ایجاد مقاومت های ژنتیکی در ساختار بدن موش‌ها، سموم اثرگذاری خود را از دست می‌دهند، هم‌چنین نوع استفاده از سموم نیز بسیار حائز اهمیت است، ممکن است سمی دارای اثر بسیارقوی باشد اما انتخاب شیوه و زمان نادرست برای استفاده از سم، اثر آن را کاهش دهد.

با توجه به اینکه مدیریت فضای شهری در دست شهرداری ها است انتقاد در این زمینه متوجه شهرداری قم است در این زمینه روابط عمومی شهردار قم در پاسخ به خبرنگار قم فردا اظهار داشت: در خصوص وجود موش و دیگر حیوانات موذی، قابل ذکر است این امر یک مخاطره زیست محیطی بوده و تصمیم‌گیری و هرگونه اقدام در این زمینه، صرفاً در اختیار شهرداری نیست و به این منظور در سطح استان تشکیل کارگروهی متشکل از دستگاه‌هایی از جمله اداره بهداشت، آب و فاضلاب، محیط زیست و شهرداری گذاشته شده است که شهرداری با وجود اعمال نظافت و جمع آوری زباله و آهک پاشی جوی ها وظایف محوله خود را انجام داده و جهت حل کامل مشکل  نیاز به همکاری سایر دستگاه‌ها خواهد بود.

این اظهارات نشان دهنده این است که یک انسجام صحیح بین دستگاه های مربوط در استان قم برای حل معضل موش ها وجود ندارد و مردم قم باید همچنان شاهد این مهمانان ناخوانده در قم باشند.

به گفته کارشناسان محیط زیست موش‌ها را نمی‌توان حذف کرد چراکه موش‌ها بخشی از چرخه طبیعت هستند و حذف کامل آن‌ها می‌توند عواقب منفی محیط زیستی داشته باشد، به همین خاطر بهتر است با کنترل جمعیت از آسیب‌های آنان جلوگیری کرد.

منبع: دانا

کلیدواژه: تعداد موش موش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۱۹۱۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش خدمات شهری شهرداری اهواز برای جمع‌آوری آب‌های سطحی

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری اهواز با اشاره به فعالیت ۱۰۰ دستگاه تانکر برای جمع‌آوری آب‌های سطحی گفت: مشکلات نقاط بحرانی بارندگی گذشته احصا و تا حدودی رفع شده‌اند علاوه بر آن همه‌ی کارکنان خدمات شهری اهواز در محل کار حضور دارند و با شیفت‌بندی در محل پمپ‌ها مستقر شده‌اند.

علی شمس در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا از خوزستان اظهار کرد: با توجه پیش‌بینی صورت گرفته برای بارندگی از ۲۴ ساعت قبل آمادگی لازم برای مقابله و جمع‌آوری آب‌های سطحی را داشته‌ایم و همه‌ی مناطق و سازمان‌های شهرداری در حالت آماده‌باش قرار گرفتند و با آغاز بارندگی به همراه دستگاه‌های معین اقدامات خود را در سطح شهر شروع کردند.

وی افزود: تا کنون آب‌گرفتگی خاصی صورت نگرفته جز در خیابان‌هایی که از قبل برای خروج آب پیش‌بینی شده بودند، از آنجایی که در محلات آب را از یک خیابان خارج می‌کنیم تجمع آب در آن خیابان طبیعی است با این حال در تلاش هستیم که کمترین مشکل برای شهروندان ایجاد نشود.

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری اهواز ادامه داد: با توجه به بارندگی‌های گذشته خیابان‌هایی که احتمال تجمع آب‌های سطحی در آن‌ها وجود داشت شناسایی شدند و تیم‌های عملیاتی شهرداری در این محل‌ها از ۲۴ ساعت قبل مستقر و آماده بودند.

شمس با اشاره به اینکه اگر بارندگی به همین ترتیب باشد مشکلی خاصی ایجاد نمی‌شود، توضیح داد: نقاط بحرانی بارندگی‌های گذشته مانند شهرک اهواز، ملاشیه و معین زاده شناسایی و مشکلات آن‌ها احصا و سعی شد برای بارندگی فعلی رفع شود، امیدوارم در بارندگی امروز مشکلی برای شهروندان این مناطق ایجاد نشود.

وی تصریح کرد: برای جمع آوری آب‌های سطحی علاوه بر پمپ‌ها و ایستگاه‌های پمپاژ موجود، یکصد دستگاه تانکر برای دفع آب‌های سطحی در هشت منطقه شهرداری اهواز پیش‌بینی شده و در حال فعالیت هستند، علاوه بر آن همه‌ی کارکنان خدمات شهری اهواز در محل کار حضور دارند و با شیفت‌بندی در محل پمپ‌ها مستقر شده‌اند.

کد خبر 750142

دیگر خبرها

  • باران شلاقی مهمان ناخوانده شهر ایوان غرب شد + فیلم
  • سیلاب مهمان ناخوانده اهالی شهرک جوادیه شیراز شد
  • شهرداری قزوین نگاه سلیقه‌ای نداشته باشد
  • ‌آبگرفتگی معابر فولادشهر، معضل پس از باران
  • آماده‌باش گرو های رفع تخلفات شهری شهرداری اصفهان برای رفع آب‌گرفتگی‌ها
  • آماده‌باش گرو های پیشگیری و رفع تخلفات شهری شهرداری اصفهان تا اتمام رفع آب‌گرفتگی‌ها
  • خودگردان کردن شهرداری‌ها جفا در حق آبادانی شهر است
  • کارگران مهم‌ترین رکن مدیریت شهری هستند
  • آبگرفتگی‌های در اغلب مناطق اهواز رفع شده است
  • تلاش خدمات شهری شهرداری اهواز برای جمع‌آوری آب‌های سطحی